Història

bar
El Museu del Vi és un dels locals més coneguts de Girona. Si ho voleu comprovar només cal que vingueu a la ciutat i pregunteu a la gent on és. Ja veureu com no tindreu gaires problemes per trobar-nos. Però primer millor que comencem explicant una mica la història del local i els seus membres. Així entendreu el perquè de la nostra popularitat.
comedor_grande

El Museu del Vi en els seus orígens era una fonda anomenada Can Garganta i una barberia. Més tard ja va ser anomenat amb el nom amb el que el coneixem avui dia, El Museu del Vi encara que tothom l'anomena El Museu per fer-ho més curt. Al principi era un museu on, a més de ser un bar, hi havia una exposició permanent de vins. La direcció actual del local va començar al 1977 llogant el local i més tard el va comprar. A partir d'aquell moment el bar va canviar el seu enfoc i ha anat evolucionat fins avui dia. No sempre ha realitzat la mateixa tasca. S'ha ha anat focalitzant alguna de les activitats per adaptar-se a les demandes de la gent. El local també ha patit alguna reforma per millorar-lo i ampliar-lo en aquests anys.

comedor_peq
Els propietaris actuals van començar treballant a Sant Feliu de Guíxols en un petit bar anomenat Bar Limón a la carretera Girona número 100. En l'actualitat aquest local és un pàrquing d'una casa. Mentre treballaven a l'hivern en aquest bar feien la temporada d'estiu a Platja d'Aro. Varen llogar els restaurants de diferents hotels com ara el del Beach Palace i el del Sun Tower entre d'altres. Més tard, varen voler buscar una feina més estable durant l'any i van marxar cap a la capital al Museu del Vi a provar sort.
arriva_izq
Al principi es treballava amb militars ja que hi havia les casernes militars on ara hi ha la universitat. El producte estrella eren els cigalons, els cafès i el vi de misa. Més tard, amb la desaparició de les casernes es va tenir que canviar l'activitat principal del local per atreure nova clientela. Llavors es va importar el model de la costa a Girona creant un local nocturn on la gent venia a passar una estona amb els amics mentre bevia. Era el pas previ a anar a la discoteca. Va tenir gran acceptació perquè en aquella època no hi havien gaires negocis dedicats a aquesta tasca a la ciutat i la gent optava per fer un recorregut entre El Museu, La Fusta i l'Accés (altres locals de copes de la zona). Es va convertir en un local de referència arriba_dfins al punt de que no hi ha ningú a Girona i província que no hagi begut una copa en El Museu en aquella època. El local sempre s'ha dedicat a la restauració cuinant menjar típic de la zona però no era gaire coneguda aquesta faceta degut al gran boom que representava les altres facetes del local. En l'actualitat hi ha molts locals de nit a Girona i la gent s'ha anat repartint fent baixar molt l'activitat a la nit. En aquell moment va començar a ressaltar la faceta de restaurant. També ha estat un local dinamitzador de la zona en aquesta faceta fins al punt de que al principi en el mateix carrer només hi havia l'Angelot i el Bistrot que competien en lo que al menjar representa. En l'actualitat hi ha més de vuit restaurants. Ara molta de la gent que havia vingut a beure al Museu venen amb els seus fills a dinar o sopar tot recordant anys passats amb experiències inoblidables. És gratificant per la nostra part sentir com la gent te tants bons records de nosaltres.
El local disposa d'una terrassa força gran on la vorera fa fins a 6 metres d'ample. L'estiu és la millor època per poder-la gaudir en plenitud, fins i tot a la nit. Si entrem ens trobarem amb la immensa barra plena d'ampolles i copes. A la dreta de la barra hi ha quatre taules de bar. Davant ens trobem amb dues plantes. A la planta inferior hi ha dues sales de restaurant encara que es poden convertir en bar depenent de les necessitats.

Aquestes sales tenen una capacitat de 36 i 22 persones encara que es pot fer cabre alguna més. Aquestes sales tenen estovalles emmarcades del restaurant firmades per alguna personalitat que ha visitat el nostre negoci al llarg de tots aquest anys com ara Juanjo Puig Corvé, Antonio Canales, Cugat, Bumburi, ... A la part de dalt amb una capacitat per a 44 persones està dedicada a bar encara que en època de molta activitat de restaurant com ara per les festes de la ciutat es converteix en restaurant durant les hores de menjar. Totes les sales disposen de televisors. Aquest fet fa que molta gent es reuneixi els dies de partit emplenant el local en la seva totalitat. Alguna vegada fins i tot el carrer. També, degut a la capacita del local i de la seva situació dins la ciutat, és un lloc ideal per a sopars de grup o d'empreses. Normalment són grups de joves encara que cada vegada més tenim d'altres parts de l'estat espanyol i fins i tot de l'estranger que venen a visitar la nostra bonica ciutat. Una de les coses que atrau més a la gent la primera vegada que visita el nostre local són les rajoles penjades per totes les parets amb dites que fan pensar i riure a la majoria.

Esperem que ens vingueu a visitar algun dia i compartir una estona amb nosaltres.



barEl Museu del Vi es uno de los locales más conocidos de Girona. Si lo queréis comprobar sólo tenéis que venir a la ciudad y preguntar a la gente donde está. Ya veréis como no tendréis muchos problemas para encontrarnos. Pero primero mejor que empecemos explicando un poco la historia del local y de sus miembros. Así entenderéis el porqué de nuestra popularidad.
comedor_grande
El Museu del Vi en sus orígenes era una fonda llamada Can Garganta y una barbería. Más tarde ya se le puso el nombre con el que se le conoce hoy día, El Museu del Vi aunque todo el mundo lo llama El Museu para acortarlo un poco. Al principio era un museo donde, a demás de ser un bar, había una exposición permanente de vinos. La dirección actual del local comenzó el 1977 alquilando el local y más tarde comprándolo. A partir de ese momento el bar cambió su enfoque y ha ido evolucionando hasta la actualidad. No siempre ha realizado la misma tarea. Se han ido focalizando alguna de sus actividades para adaptarse a las demandas de la gente. El local también ha sufrido alguna reforma para mejorarlo y ampliarlo en estos años.


comedor_peq
Los propietarios actuales comenzaron trabajando en Sant Feliu de Guíxols en un pequeño bar llamado Bar Limón en la carretera Girona número 100. En la actualidad este local es un párquing de una casa. Mientras trabajaban en invierno en este bar hacían la temporada de verano en Platja d'Aro. Alquilaron los restaurantes de diferentes hoteles como el del Beach Palace y el del Sun Tower entre otros. Más tarde, quisieron buscar un trabajo más estable durante el año y marcharon hacia la capital al Museu del Vi a probar suerte.
arriva_izq
Al principio se trabajaba con militares ya que había las casernas militares donde ahora hay la universidad. El producto estrella eran los carajillos, los cafés y el vino de misa. Más tarde, con la desaparición de las casernas se tuvo que cambiar la actividad principal del local para atraer nueva clientela. Entonces se importó el modelo de la costa a Girona creando un local nocturno donde la gente venía a pasar un rato con los amigos mientras bebía. Era el paso previo a ir a la discoteca. Tuvo gran aceptación porqué en aquella época no habían muchos negocios dedicados a esa actividad en la ciudad y la gente optaba por hacer un recorrido entre El Museu, La Fusta y el Accés (otros locales de copas de la zona). Se convirtió en un local de referencia hasta arriba_del punto de que no hay nadie en Girona y provincia que no haya bebido unas copas en El Museu en esa época. El local siempre se ha dedicado a la restauración cocinando comida típica de la zona pero no era muy conocida esta faceta debido al gran boom que representaba las otras facetas del local. En la actualidad hay muchos locales nocturnos en Girona y la gente se ha ido repartiendo haciendo bajar mucho la actividad en la noche. En ese momento comenzó a resaltar la faceta de restaurante. También ha estado un local dinamizador de la zona en esta faceta hasta el punto de que al principio en la misma calle sólo había el Angelot y el Bistrot que competían en lo que a comida se refiere. En la actualidad hay más de ocho restaurantes. Ahora mucha de la gente que había venido a beber en El Museu vienen con sus hijos a comer o cenar recordando años pasados con experiencias inolvidables. Es gratificante por nuestra parte sentir como la gente tiene tantos buenos recuerdos de nosotros.

El local dispone de una terraza bastante grande con una acera que mide hasta 6 metros de ancho. El verano es la mejor época para poderla disfrutarla en plenitud, incluso en la noche. Si entramos nos encontramos con la inmensa barra llena de botellas y copas. A la derecha de la barra hay cuatro mesas de bar. Delante nos encontramos con dos pisos. En la planta baja hay dos salas de restaurante aunque se puede convertir en bar dependiendo de las necesidades. Estas salas tienen una capacidad de 36 y 22 personas aunque se puede hacer entrar alguno más. Estas salas tienen manteles enmarcados del restaurante firmadas por alguna personalidad que ha visitado nuestro negocio a lo largo de todos estos años como ahora Juanjo Puig Corvé, Antonio Canales, Cugat, Bumburi,... La planta de arriba con una capacidad para 44 personas está dedicada a bar aunque en época de mucha actividad de restaurante como para las fiestas de la ciudad se convierte en restaurante durante las horas de comida. Todas las salas disponen de televisiones. Este hecho hace que mucha gente se reúne los días de partido llenando el local en su totalidad. Alguna vez incluso la calle. También, debido a la capacidad del local y de su situación dentro la ciudad, es un lugar ideal para comidas de grupo o de empresas. Normalmente son grupos de jóvenes aunque cada vez más tenemos de otras partes del estado español incluso del extranjero que vienen a visitar nuestra bonita ciudad. Una de las cosas que atrae más a la gente la primera vez que visita nuestro local son las baldosas de cerámica colgadas por todas las paredes con dichas que hacen pensar y reír a la mayoría.

Esperamos que nos vengáis a visitar algún día y compartir un rato con nosotros.


barEl Museu del Vi is one of the most popular Girona places. If you want to check up come to Girona and just ask where it is. You will not have any problem to find us. But first it will be better if we start explaining a little the history of the place and its members. Then you will understand why of our popularity.
comedor_grande
El Museu del Vi in its beginnings was an in called Can Garganta and a barber's shop. Later was called with the name that is used nowadays, El Museu del Vi but known El Museu for everybody because is shorter. In its beginnings it was a real wine museum with a permanent wine exposition. The current staff started on 1977 renting the bar and some years after they bought it. Since they managed continually has been an evolution to nowadays. Not always has been doing the same task. The activities have been focused depending of the people. El Museu del Vi has been reformed these years to improve its image and to make it bigger.
comedor_peq
Current staff started working at Sant Feliu de Guíxols in a little bar called Bar Limón at Girona street number 100. Nowadays this place is a house parking. While they worked there at winter, they worked at summer in Platja d'Aro too. They rented some hotel restaurants like Beach Palace , Sun Tower ones. Later, they wanted and stable work during the year and they travel to the city.
arriva_izq
At the beginning the work with soldiers because near where the military casern. The most sold product was coffees and "vino de misa" (sweet wine). Later, with the disappearing of the military casern to build the university the activity changed to attract new people. Then they imported the beach model to the city creating a pub where the people came with friends before going to disco. Big popularity was acquired because they were few places dedicated to this task in the cityarriba_d. People used to go to El Museu, La Fusta and Accés (other zone pubs). El Museu became a reference. Everybody of Girona and province had drunk in our site that days. El Museu always cocked typical zone food but was no popular because of the big boom of the other activities of the site. Nowadays, there are a lot of pubs in Girona so people have been distributed and the night activity has decrease a lot. Then the restaurant activity was focused. Our task has increase the restaurant activity at the zone. At the beginning only Angelot and Bistrot vie with us. Now there are more than eight restaurants. A lot of the people who came to drink in the past now they come with their families. They like remembering with us inerasable experiences.

El Museu del Vi has a big terrace. At summer is the better time to enjoy it at all, at night too. If you enter you will find a big bar of wood full of bottles and glasses. At right you will find a few tables to drink something. In front of you can see two floors. At lowest floor there are two restaurant rooms but the can be converted to bar if needed. These rooms have 36 and 22 chairs but more people can be placed. At the upper floor we have 44 chairs. This floor is a bar zone but can be converted to a restaurant one if needed. There are televisions everywhere. A lot of people come to see football filling the entire place. Due to its location in the city is an ideal place for group lunches or dinners. Usually young people come to eat but nowadays a lot of people of Spain and from other countries come to eat to our restaurant while they visit our beautiful city.

We wish you come to visit us some day and share with us some of your time.